TRK MAKE-UP BLOG

A problémát és ne a tünetet!

Ma tömérdek pénzt költünk ajakápolókra. Teljesen értelmetlenül! Csak a tünetet kezeli, ha kezeli egyáltalán.
A mai ajakápolók zöme úgy van kialakítva, hogy fellazítsa a felső, elhalt hámsejteket, ami cafatokban jön le a szánkról, de ugyanúgy „előlazítja” az azt követő, friss réteget is, így kényszerítve minket az örökös ajakír használatára.
Mi pedig teljesen tudattalanul sétálunk bele a kelepcébe és válunk ajakír függőkké.
Holott az ajkak cserepedése mindig egy belső problémára hívja fel a figyelmet. Hiszen az ajkak normál állapotban (és most felejtsük el a tartós rúzsokat, amik eleve szárítják azt) soha nem szárazak.
Ilyen belső probléma lehet a kevés vízfogyasztás ill. lehet még gyomor-, bél probléma.
Nem kell semmi rémisztőre gondolni, de érdemes megfigyelni, hogy mióta áll fenn a szárazság, mit fogyasztottunk (pl. túl fűszeres stb.), mielőtt megjelent.
Hogy segítsünk az ajkak regenerálódásába iktassunk ki minden (korábban vázolt) tényezőt és egy kis kókuszolajat napjában többször akár, finoman masszírozzunk bele. Nem egy nap alatt, de konzekvensen alkalmazva, szárazságtól függően 3-4 nap alatt rendbe tud jönni.
FONTOS: miután feltetted az olajat ügyelj arra, hogy az ajak kontúrvonalán ne haladj túl (este, mikor már nem mész sehova, nyugodtan, sőt!), különben úgy fogsz kinézni, mint aki lángost evett és elfelejtett szájat törölni!
Az ajakápolókat pedig egy életre felejtsük el!