TRK MAKE-UP BLOG

Akkor most 4 évszak vagy 12?

Annak, aki foglalkozott már az évszakelmélettel bizonyára feltűnt, hogy van, aki 4 évszakba sorolja az embereket és van, aki a négy évszakot, évszakonként további 3 színtípusra osztja.
Hol van az igazság?
Mindenhol. ?
Amikor úgy döntöttem, hogy a színelmélet és vele együtt az évszakellmélet mélyebb bugyraiba ásom magam, akkor szimpátia alapján választottam oktatót és egyáltalán nem bántam meg!
Marcsi a négy évszak szerint dolgozik és ezt is tanítja alapvetően.
DE mindig körültekintő az új gondolatokra, nézetekre. Soha nem ítékezik, hanem ha nem is ért egyet az adott tézissel, mindig az aggályainak ad hangot, mintsem véleményezne.
Én ezt nagyon szerettem és szeretem mind a mai napig benne. Jó vele beszélgetni, gondolatokat ütköztetni.
Az új dolgokra soha nem mond nemet. Sokkal inkább hosszabban ízlelgeti és saját tapasztalatokkal próblálja magáévá tenni. Ami vagy sikerül vagy nem.
Az ő meglátása az, hogy a 12 évszak nagyon megköti a nőket. Arról nem beszélve, hogy az évszaktípuson belül egy adott szín a kendőzéskori bőrtónusához, ha nem is áll jól az nem feltétlenül jelenti azt, hogy esetleg más évszakban szerzett bőrszínnel ne lenne kompatibilis. Kell a mozgástér az évszaktípusunkon belül.
Hogy jobban értsd: télen sokkal világosabb a bőrszínünk. Elképzelhető, hogy ehhez a világos színhez nem áll jól az évszaktípusunk például sárga színe, de elképzelhető, hogy nyáron, mikor kicsit lebarnulunk (vagy nagyon), akkor ugyanaz az évszaktípusunkon belüli sárga jól állhat!
A csoportunkban voltak olyanok, akik korábban már tanultak évszakelméletet, mégpedig a 12 típus szerinti felosztást.
Itt már kicsit megoszlottak a vélemények. Volt, aki ragaszkodott a 12-es felosztáshoz és volt, aki azt mondta, hogy szimpla reklámfogás. (Mindketten ugyanott tanulták a 12-es felosztást!)
És hogy mit gondolok én?
A kendőzések során látom, hogy egy-egy évszakon belül valóban változó, hogy kinek a világosabb, kinek a sötétebb, kinek az élénkebb színek állnak jól. Azonban nem tudom én sem azt mondani, hogy a többi tabu. /Majd 1-2 lányon lecsekkolom, ha jönnek vissza, hogy más bőrtónussal változik-e az arcközeli színek repertoárja! :-D/
Ahol viszont határozottan látom a 12-es felosztás jelentőségét, az a rúzsszín. Ez szinte minden egyes alkalommal bebizonyosodott számomra és megerősített abban, hogy itt bizony érdemes jobban figyelni.
Bizonyára mindenki átélte már azt a két érzést, hogy feltett egy rúzst és hümmögve megállapította: “Hmmm, nem is olyan rossz!” vagy kiáltott fel teljes extázisban: “Anyámmmm, nekem ez kell! Mindig is ezt kerestem!”
Valószínűleg az első esetben megérzésre, esetleg a négy évszak szerint kerested a saját rúzsod, a másodikban pedig beletrafáltál a 12-es felosztás szerinti színedre!
Annyi biztos, hogy mi nők nem szeretjük, ha gúzsba kötnek minket! Egy rúzs kedvéért azért talán hagyjuk magunkat. Persze szigorúan csak addig, míg megtaláljuk azt a fárnya rúzsszínt!
Azt pedig csak halkan jegyzem meg, hogy a férfiakat mindenki kivétel nélkül négy típusba sorolja!
Talán azért, mert ők nem keresik a tökéletes rúzsszínt? ?