TRK MAKE-UP BLOG

Átváltoztatások

Mi nők nagyon szeretjük az átváltoztatós, előtte- utána képeket.
Megértem.(Az már más kérdés, hogy a saját arcunkat nem szívesen adjuk hozzá. ? Bár ezt is megértem. ?)
Az igazán jó előtte-utána képek alapja a színelmélet.
Ugyanis a bőrünk színeivel harmonizáló hajszín meghatározásához, a sminkszíneink meghatározásához, a ruhaszín kiválasztásához is támpontot ad.
Fontos az is, hogy ezek így együttesen adják az eredményt. Nem lehet őket külön- külön válaszatani.
Hogyan tudjuk igazán meghatározni a színeinket?
Színkendőzéssel.
Miért?
Mert egy szín akkor mutatja meg igazi arcát, ha melléhelyezünk egy másikat. Egymáshoz viszonyítva tudjuk meghatározni egyik- másik hideg- meleg, telített- telítetlen, világos- sötét voltát.
Mi a fontos színkendőzéskor?
0) ne legyen szoli színünk! Ne fogyasszunk olyan vitaminokat (pl. A vitamin), amely befolyásolhatja a bőrünk színét! Legyünk nyitottak! Ha ez a pont megbukott, akkor a továbbit ne is feszegessük!
1) a helyiség, de legalább a szemünk perifériájában lévő fal színe fehér legyen. Miért? Hogy ne befolyásoljon minket a falon uralkodó szín (erről később írok egy történetet).
2) aki a színkendőzést végzi az is fehér színű felsőben legyen. Miért? Hogy ne befolyásoljon minket a kendőző félen lévő ruha színe.
3) A hajadat fogd hátra és takard le fehér színű hajhálóval.
Miért? Mert mire odaáig jutsz az életedben, hogy szertnéd meghatározni a színeidet, legalább egy festésen, de legalább egy színezésen túl vagy. A választott szín (még akkor is, ha azt gondolod, hogy a saját színed pont ugyanilyen volt. Hidd el, hogy nem.), befolyásoljhatja a kendőzés eredményét.
4) A kendőzést, ha tudod, akkor természetes, szűrt fénynél végezd. Ha csak lámpával tudod megoldani, akkor 5000K színhőmérsékletű izzót válassz!
Miért? Az 5000K-s hőmérsékletű fény a tiszta fehér fény. Nincs benne sem sárgás, sem kékes beütés, így nem fogja a saját színeidet ill. a színlátásodat befolyásolni.
5) Jó, ha sok színes kendőd van.
Miért? Hogy minél több lehetőséged legyen önmagad színeit életre hívni, összehasonlítani. (Azt vettem észre, hogy mindenkinél más- más színnél jött a felismerés.)
Ha ez az öt pont pipa, akkor nyert ügyed van.
Túl sok feltétel?
Gyere hozzám! Nálam minden adott.
* Természetes szűrt fény, ha délelőtt tudsz jönni
* 5000K-s lámpa, ha csak délután, szürkületben
* 120db színes kendő