TRK MAKE-UP BLOG

Bőrápolási rutint a mindennapokba!

Munkámból kifolyólag viszonylag nagyobb rálátásom nyílik a lányok, nők, asszonyok bőrápolási rutinjára. Vannak közöttük vér profik és vannak, akik teljesen tanácstalanok, de akadnak olyanok is, akiket ez teljesen hidegen hagy.

Pedig a helyes táplálkozás, bőrünk ismerete, kozmetikus támogatása mellett a legnagyobb hangsúlyt az otthoni bőrápolási rutin kell hogy kapja. Sem a kozmetikus, sem a sminkes nem tud segíteni, ha Te magad nem veszel részt tevékenyen a folyamatban. A kozmetikus minden egyes alkalommal próbálja majd magát utolérni az arcodon, a sminkes pedig kendőzgetni mindazt, amit nem szeretnél látni magadon. Saját tapasztalatom szerint egyre többen szeretnének olyan sminket, ami minél természetesebb, minél láthatatlanabb.

A kívánságot értem. Sőt, kifejezetten örülök neki! De ennek elengedhetetlen feltétele egy megfelelő otthoni, bőrápolási rutin. A rutin kialakítása az elején több időt igényel, de nagyon gyorsan bele lehet jönni.
Ha már megtudtad a kozmetikustól, hogy milyen a bőrtípusod, hogy mely terméktípusok támogatják azt ill. ha tudod, hogy mit szeretnél kevésbé látni az arcodon, akkor már célirányosan tudsz termékeket keresni.

A legáltalánosabb lépések:

  • arctisztítás / este dupla lemosás dukál!! Pláne, ha sminkeltél, fényvédőztél is! Caroline Hirons álláspontja szerint, ha a bőröd kipattogzik a fényvédőtől, az azért van, mert este nem rendesen mostad le az arcodról!
  • tonik / mist
  • szemkörnyékápoló
  • szérumok: sorrendjük: előbb a vizes állagú, majd a géles és végül az olajos
  • hidratálás
  • reggeli rutin részeként: FÉNYVÉDELEM!