TRK MAKE-UP BLOG

Interjú Bene Szilvia vezető kozmetikussal

2018-ban még lelkes társszerzője voltam a The Bride oldalnak. Azóta a formáció ugyan felbomlott, de egy akkor készült interjúm Silk szalon vezető kozmetikusával, Bene Szilviával még megmaradt!
Úgy gondoltam, ha már a múlt hét a bőrápolás jegyében telt ill. az utóbbi napokban a menyasszonyok lázas készülődésbe kezdtek, megosztom azt az írást, háthat támogatást tud nyújtani!
“Az esküvője napján mindenki a legszebb pompájában szeretne tündökölni.
Gondosan választunk ruhát, ahhoz kiegészítőket. A hajunkat és a sminkünket sem bízzuk a véletlenre. De vajon a bőrünkre kellő figyelmet fordítunk? Vajon a sminkestől várjuk A Csodát? Avagy hajlandóak vagyunk mi magunk is tenni a nagy napon történő tökéletes megjelenésünkért?
Bene Szilviát a Silk Szalon vezető kozmetikusát kérdeztük erről és még sok minden másról is.
The Bride: Mi a tapasztalatod, mennyivel tudatosabbak a mai nők a bőrükkel, bőrápolással kapcsolatosan? Jobban ill. többet szeretünk ma kozmetikushoz járni, mint korábban?
Szilvi: Úgy gondolom, hogy az ápolt megjelenés ma trendi. Ennek a trendnek a kiszolgálói a körmösök, a szempillastylistok mellett a kozmetikusok is. Ha már csak azt nézzük, hogy – a korábbi gyakorlattal ellentétben – ma már férfiak is járnak kozmetikushoz. Sőt mi több, vannak kifejezetten férfiakra szakosodott kozmetikai szalonok, elmondhatjuk, hogy már nem csak a nők tudatosabbak a bőrükkel kapcsolatban, hanem a férfiak is.
The Bride: Ha a mindennapokban ennyire gondoskodóak vagyunk, akkor nem válunk-e kicsit könnyelművé, ha ilyen nagy eseményről van szó, mint például az esküvő?
Szilvi: Ez változó! Van olyan vendégem, aki már az esküvő előtt egy évvel elkezd készülni élete nagy napjára a bőre tekintetében is.
The Bride: Nem túlzás ez egy picit? Ez nem a ló másik oldala? Ha egy rendszeresen ápolt / karbantartott bőrünk van, akkor mi indokolja ezt a hosszú előkészületet?
Szilvi: Ilyenkor 1/2/3 havi bontásban meghatározzuk a kezeléseket, amik egymásra épülnek, hogy az esküvő napján egy jó textúrájú, szépen hidratált bőrt kapjon a vendég, amire a sminkesek is szépen fel tudják építeni a menyasszony sminkjét.
The Bride: Mi van azokkal a hölgyekkel, akik csak alkalomszerűen járnak kozmetikushoz? Mi az a minimális idő, ami azért szükséges ahhoz, hogy szép eredményt lehessen elérni az esküvő napjára?
Szilvi: 2-3 hónappal érdemes azért kalkulálni. Az utolsó tisztításokat ugyanis 2-3 héttel az esküvő előtt szabad már csak elvégeztetni, hogy az esetleges sebeknek legyen idejük begyógyulni. Az utolsó hetek pedig már csak a fáradtság eltüntetéséről szólhatnak.
The Bride: Van olyan bőrrel kapcsolatos jelenség, amely szinte mindenkinél előfordul vagy legalábbis gyakori?
Szilvi: Magyarországon civilizációs probléma a vízhiányos bőr. Az ún. alipikus bőr. Ilyen bőrtípusnál a faggyúmirigyek által termelt faggyú mennyisége kevesebb a normálisnál. Kevesebb zsíranyag képződik, így a bőrfelszíni emulziót alkotó zsíros fázis kevesebb lesz a normálisnál. Ilyenkor pedig a hidratáció nem megfelelő. A szaruképzés zavara a vízmegkötő faktorok kialakulásának nem kedvez, a keratin nem képes megfelelően hidratálódni, ez okozza a hám vízhiányát. Egy ilyen bőr helyreállításához olyan 6 hét szükséges. A kozmetikai kezelések célja a száraz hámréteg eltávolítása, melynek víztartalma 10% körüli. A száraz hámréteg alatt egy magasabb víztartalmú réteg van. Ezért is történik a hámlasztás. Az alkalmazott eljárás évszak függő is. Ősztől – tavaszig végzünk mikrodermabráziót. Tavasztól- őszig pedig enzimatikus hámoldást.
The Bride: Ha valaki annyira elmerült az esküvő egyéb részleteinek tervezésében és egy hónappal a Nagy Nap előtt keres fel Téged, akkor már esélytelen a helyzete?
Szilvi: A Nagy Nap előtti egy hónapban elvégzett 2 kezeléssel is már látványos eredményt lehet elérni. Az ideális azért a 2-3 hónap. A kozmetikusok álma pedig az egy éves előregondolkodás.
The Bride: Van olyan kezelés, ami esetleg az örömanyáknak is javasolsz?
Szilvi: Az utolsó hónapban két alkalmas kezelést javaslok és az esküvő hetének elején pedig már csak egy szépítő, regeneráló kezelést.
Milyen jó közös program édesanyánkkal együtt készülni erre az alkalomra. Olyan igazi anya- lánya délutánokat is szervezhetünk köré, mely igazi szertartássá is kinőheti magát. Vagy akár koszorús lányokkal a készülődés jegyében egy csajos délutánt csapni! “