TRK MAKE-UP BLOG

Masszázs pillanatok

Középkorú jól szituált, üzletasszony.
Még tavaly egyéni oktatás végett keresett meg. A legutolsó alkalmat igyekezte elódázni. Mindig valami mást akart. Ne haladjunk, most inkább csináljunk egy szempilla liftinget. Ne haladjunk, inkább ismételjük át az eddigieket. stb.
Saját bevallása szerint nem akarta, hogy vége legyen a heti rendszerességű találkáinknak. Nagy örömmel konstatálta, hogy van arcmasszázs is. Így vált szépen, lassan törzsvendéggé.
Minden masszázs elején mesél. Mindenféléről. Életről, családról, örömökről, bánatról, sikerről. Ami épp aktuális nála.
Azonban ahogy haladok a kar, dekoltázs, nyak vonalon felfelé, az arc irányába úgy adja át magát teljesen a masszázs folyamatának.
******************************
Örömanya érkezik masszázsra. A Nagy Nap előtt. Fáradt, kimerült. Hisz a mindennapi teendők mellé egy nagy adag izgalom, lázas készülődés társul. Amint elkezdem a masszázs-t érzem, hogy minden izma teljesen elernyed. Pár percen belül el is alszik. A végén nem ébresztem fel, betakarom a karjait, vállát. Hagyom picit pihenni. Halk motoszkálásomra ébred.
****************************
Emlékeztek a lányra, akinek az esküvője napjára kipirosodott az arca? Aki, bőrgyógyász segítségével összeállított egy arcápolási rutint, mely nagyon látványos változást hozott a bőrére?
Egyszer egy jeles alkalomra készülve, sminkelés előtt bejelentkezett masszázsra. Mikor időpontot foglalt, mesélte, hogy milyen látványos eredményt sikerült elérnie. Öröme még a telefonon keresztül is érződött.
Én együtt örültem vele. Ahogy mesélt egy dolog szöget ütött a fejembe:
– Biztos, hogy jó lesz, ha én most “belepiszkálok” ebbe a folyamatba? Tedd meg légyszives a kedvemért, hogy megbeszéled a bőrgyógyásszal, hogy ez a masszázs mehet-e most vagy szerencsésebb lenne halasztani! Nehogy leromboljuk az eddigi eredményeket!
Pár nap múlva megkapom a választ: minden rendben, mehet. Minden olyan tevékenység, mely fokozza a vérkeringést további áldás a bőrnek. Legyen az arctorna, masszázs. Az általam használt hatóanyagoknak pedig külön örült.